Yavuztur Seyahat Acentesi - Yavuz Turizm Otelcilik İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. | www.yavuztur.com.tr Almanya Vize İşlemleri

ÜCRETLİ ÇALIŞANLAR İÇİN BAŞVURU DOKÜMANLARI

v  En Az Kalış Süresi Hariç 6 Aylık Geçerli Pasaport ( Varsa Eski Pasaport Ön Yüzü Ve Vizelerin Fotokopisi)

v  Arka Fonu Beyaz Son 6 Aydan Eski Olmayan 3*5 - 4*5 Ebatlarında Biometrik Fotoğraf 2 Adet ( Çene ve Alın Arası 34 MM Olması Gerekmektedir. ) Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda ad, soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile başvurunuz kabul edilemeyecektir.

v  Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)

v  Şirket Antetli Kağıdına Şirket Yetkilisi Tarafından Islak Kaşe Ve İmzalı Vize Talep Dilekçesi. ( Çalışanın Görevini , İzinli olduğunu  pasaport numarasını belirten ve Şirket yetkilisinin imza sirküleri.)

v  Faaliyet ve Oda Sicil Kayıt Sureti (Orjinal Yeni Tarihli Son 15 Günlük)

v  Vergi Levhası Fotokopisi (Son Dönem)

v  Ticaret sicil gazeteleri fotokopisi ( Ortakları gösteren )

v  SGK İşe Giriş Bildirgesi ( Uzun barkodlu - Muhasebeden veya Mali Müşavirden alınabilir )

v  SGK Tescil ve Hizmet Dökümü ( E-Devletten Barkodlu Şekilde Olması Gerekmektedir.)

v  Son 3 Aylık Maaş Bordrosu ( Şirket Yetkilisi Tarafından Islak Kaşeli İmzalı Olması ve Şirket yetkilisinin imza sirküleri gerekmektedir.)

v  Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (Bankadan Kaşeli İmzalı, Bakiye ortalama en az 7500 TL, Randevu tarihinden en fazla 14 gün önce alınması gerekmektedir. İmzalayan memurun sirküleri ile birlikte. )

v  E-Devletten Alınmış Barkodlu Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kaydı Örneği  ( Anne Baba Kardeş Evli İse Eş Çocukları Gösteren Konsolosluğa İbraz Edilmek Üzere , E-Devlet Seçeneklerde AİLE NUFUS seçilmelidir. )

v  Yerleşim Yeri Belgesi E Devletten Barkodlu

v  Uçak ve Otel Rezervasyonları (Aile ziyaretlerinde Davetiye, Turistik ziyaretlerde otel rezervasyonu zorunludur)

v  Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası (Gidiş Tarihinden 1 Gün Önce Dönüş Tarihinden 1 Gün Sonra Sigortayı Yapan Firmanın Islak Kaşeli İmzalısı )



İŞVEREN YADA ŞİRKET ORTAKLARI İÇİN BAŞVURU DOKÜMANLARI

v  En Az Kalış Süresi Hariç 6 Aylık Geçerli Pasaport  (Varsa Eski Pasaport Ön Yüzü Ve Vizelerin Fotokopisi)

v  Arka Fonu Beyaz Son 6 Aydan Eski Olmayan 3*5 - 4*5 Ebatlarında Biometrik Fotoğraf 2 Adet (Çene Ve Alın Arası 34 MM Olması Gerekmektedir. ) Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda ad, soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile başvurunuz kabul edilemeyecektir.

v  Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi Yazılması Rica Olunur.)

v  Bağ - Kur Dökümü ( E-Devletten Barkodlu Bir Şekilde Alınması Gerekmektedir.)

v  Şirket Antetli Kağıdına Şirket Yetkilisi Tarafından Islak Kaşe Ve İmzalı Büyükelçiliğe Hitaben Vize Talep Dilekçesi ( Pasaport numarası eklenmelidir.)

v  Faaliyet ve Oda Sicil Kayıt Sureti (Orjinal Yeni Tarihli Son 15 Günlük)

v  Vergi Levhası Fotokopisi ( Son Dönem )

v  Ticaret Sicil Gazetesi Fotokopisi ( Ortakları gösteren )

v  Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (Bankadan Kaşeli İmzalı, Bakiye ortalama en az 7500 TL, Randevu tarihinden en fazla 14 gün önce alınması gerekmektedir. İmzalayan memurun sirküleri ile birlikte  )

v  E-Devletten Alınmış Barkodlu Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kaydı Örneği  ( Anne Baba Kardeş Evli İse Eş Çocukları Gösteren Konsolosluğa İbraz Edilmek Üzere , E-Devlet Seçeneklerde AİLE NUFUS seçilmelidir. )

v  Yerleşim Yeri Belgesi E-Devletten Barkodlu

v  Uçak ve Otel Rezervasyonları (Aile ziyaretlerinde Davetiye, Turistlik ziyaretlerde otel rezervasyonu zorunludur)

v  Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası Orjinal (Gidiş Tarihinden 1 Gün Önce, Dönüş Tarihinden 1 Gün Sonra Sigortayı Yapan Firmanın Islak Kaşeli İmzalısı )


DEVLET MEMURU İÇİN BAŞVURU DOKÜMANLARI

v  En Az Kalış Süresi Hariç 6 Aylık Geçerli Pasaport  (Varsa Eski Pasaport Ön Yüzü Ve Vizelerin Fotokopisi)

v  Arka Fonu Beyaz Son 6 Aydan Eski Olmayan 3*5 - 4*5 Ebatlarında Biometrik Fotoğraf 2 Adet (Çene Ve Alın Arası 34 MM Olması Gerekmektedir. ) Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda ad, soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile başvurunuz kabul edilemeyecektir.

v  Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)

v  Kurum yetkilisi tarafından imzalanmış, Başkonsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

v  Görev Belgesi

v  İzin Belgesi

v  Personel Kimlik fotokopisi

v  Sözleşmeli Devlet Memuru ise SSK işe giriş bildirgesi (Uzun barkodlu )

v  SGK Tescil ve Hizmet Dökümü ( E-Devletten Barkodlu Şekilde Olması Gerekmektedir.)

v  Son 3 aylık maaş bodrosu ( Bağlı Olduğu Kurum Yetkilisi Tarafından Islak Kaşe İmza )

v  Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (Bankadan Kaşeli İmzalı, Bakiye ortalama en az 7500 TL, Randevu tarihinden en fazla 14 gün önce alınması gerekmektedir. İmzalayan memurun sirküleri ile birlikte. )

v  E-Devletten Alınmış Barkodlu Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kaydı Örneği  ( Anne Baba Kardeş Evli İse Eş Çocukları Gösteren Konsolosluğa İbraz Edilmek Üzere , E-Devlet Seçeneklerde AİLE NUFUS seçilmelidir. )

v  Yerleşim Yeri Belgesi E-Devletten Barkodlu

v  Uçak ve Otel Rezervasyonları (Aile ziyaretlerinde Davetiye, Turistlik ziyaretlerde otel rezervasyonu zorunludur)

v  Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası (Gidiş Tarihinden 1 Gün Önce Dönüş Tarihinden 1 Gün Sonra Sigortayı Yapan Firmanın Islak Kaşeli İmzalısı )


EMEKLİLER İÇİN BAŞVURU DOKÜMANLARI

v  En Az Kalış Süresi Hariç 6 Aylık Geçerli Pasaport  ( Varsa Eski Pasaport Ön Yüzü Ve Vizelerin Fotokopisi )

v  Arka Fonu Beyaz Son 6 Aydan Eski Olmayan 3*5 - 4*5 Ebatlarında Biometrik Fotoğraf 2 Adet (Çene Ve Alın Arası 34 MM Olması Gerekmektedir. ) Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda ad, soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile başvurunuz kabul edilemeyecektir.

v  Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)

v  Başkonsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

v  Emeklilik Belgesi ( E-Devletten Barkodlu Şekilde Olması Gerekmektedir.)

v  Son 3 aylık Emekli maaş dökümü  ( Bankadan kaşeli imzalı – orijinal – imzalayan memurun sirküleri ile birlikte )

v  Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (Bankadan Kaşeli İmzalı, Bakiye ortalama en az 7500 TL, Randevu tarihinden en fazla 14 gün önce alınması gerekmektedir. İmzalayan memurun sirküleri ile birlikte. )

v  E-Devletten Alınmış Barkodlu Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kaydı Örneği  ( Anne Baba Kardeş Evli İse Eş Çocukları Gösteren Konsolosluğa İbraz Edilmek Üzere , E-Devlet Seçeneklerde AİLE NUFUS seçilmelidir. )

v  Yerleşim Yeri Belgesi E-Devletten Barkodlu

v  Uçak ve Otel Rezervasyonları (Aile ziyaretlerinde Davetiye, Turistlik ziyaretlerde otel rezervasyonu zorunludur.)

v  Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası (Gidiş Tarihinden 1 Gün Önce Dönüş Tarihinden 1 Gün Sonra Sigortayı Yapan Firmanın Islak Kaşeli İmzalısı )


EV HANIMLARI İÇİN BAŞVURU DOKÜMANLARI

v  En Az Kalış Süresi Hariç 6 Aylık Geçerli Pasaport  (Varsa Eski Pasaport Ön Yüzü Ve Vizelerin Fotokopisi)

v  Arka Fonu Beyaz Son 6 Aydan Eski Olamayan 3*5 - 4*5 Ebatlarında Biometrik Fotoğraf 2 Adet (Çene Ve Alın Arası 34 MM Olması Gerekmektedir. )

v  Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)

v  Tüm masraflarının eşi tarafından karşılanacağı belirtilen Başkonsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

Eşine Ait Evraklar

v  # İş veren # Çalışan # Emekli

v  Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (Bankadan Kaşeli İmzalı, Bakiye ortalama en az 7500 TL, Randevu tarihinden en fazla 14 gün önce alınması gerekmektedir. imzalayan memurun sirküleri ile birlikte. )

v  E-Devletten Alınmış Barkodlu Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kaydı Örneği  ( Anne Baba Kardeş Evli İse Eş Çocukları Gösteren Konsolosluğa İbraz Edilmek Üzere , E-Devlet Seçeneklerde AİLE NUFUS seçilmelidir.)

v  Yerleşim Yeri Belgesi E-Devletten Barkodlu

v  Uçak ve Otel Rezervasyonları (Aile ziyaretlerinde Davetiye, Turistlik ziyaretlerde otel rezervasyonu zorunludur.)

v  Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası (Gidiş Tarihinden 1 Gün Önce Dönüş Tarihinden 1 Gün Sonra Sigortayı Yapan Firmanın Islak Kaşeli İmzalısı )


ÖĞRENCİLER İÇİN BAŞVURU DOKÜMANLARI

v  En Az Kalış Süresi Hariç 6 Aylık Geçerli Pasaport  (Varsa Eski Pasaport Ön Yüzü Ve Vizelerin Fotokopisi)

v  Arka Fonu Beyaz Son 6 Aydan Eski Olamayan 3*5 - 4*5 Ebatlarında Biometrik Fotoğraf 2 Adet (Çene Ve Alın Arası 34 MM Olması Gerekmektedir. ) Not: Evlilik, boşanma vb. durumlarda ad, soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile başvurunuz kabul edilemeyecektir.

v  Kimlik fotokopisi (Adres, Telefon Numarası, E-posta Adresi)

Muhaffakatname; Konsolosluk tek başına yada anne-baba herhangi birisi ile seyahat edecek 0-18 arası çocuklar için anne ve babadan noter onaylı muhaffakatname istemektedir.

v  Öğrenci Belgesi (Orjinal Yeni tarihli okuldan veya E-Devletten alınabilir.)

v  Tüm masraflarının ebeveyn tarafından karşılanacağı belirtilen Başkonsolosluğa hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

Ebeveynlere Ait İş Evrakları;

v  # İş veren

v  # Çalışan

v  # Emekli

v  Son 3 Aylık Banka Hesap Dökümü (Bankadan Kaşeli İmzalı, Bakiye ortalama en az 7500 TL, Randevu tarihinden en fazla 14 gün önce alınması gerekmektedir. )

v  E-Devletten Alınmış Barkodlu Tam Tekmilli Vukuatlı Nüfus Kaydı Örneği  ( Anne Baba Kardeş Evli İse Eş Çocukları Gösteren Konsolosluğa İbraz Edilmek Üzere , E-Devlet Seçeneklerde AİLE NUFUS seçilmelidir.)

v  İkametgah Belgesi E-Devletten Barkodlu

v  Uçak ve Otel Rezervasyonları ) Aile ziyaretlerinde Davetiye, Turistlik ziyaretlerde otel rezervasyonu zorunludur)

v  Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası (Gidiş Tarihinden 1 Gün Önce Dönüş Tarihinden 1 Gün Sonra Sigortayı Yapan Firmanın Islak Kaşeli İmzalısı )


ÖNEMLİ :

 

ü  Ticari seyahatlerde yurtdışındaki firmadan kaşeli imzalı davet yazısı gerekmekte olup Konsolosluk duruma göre yurtdışındaki firmanın resmi evraklarını da talep etme durumu bulunmaktadır.

ü  Başvuru sahiplerinin, Seyahat tarihi itibarı ile en az 6 ay geçerliliği bulunan pasaporta sahip olmaları gerekmektedir (Pasaport Hamili tarafından mutlaka imzalı olmalıdır). ESKİ PASAPORTU Bulunan başvuru sahiplerinin eski pasaportlarını da başvuruda beyan etmeleri yararlarına olacaktır.

ü  İlk kez Schengen Vize başvurusu yapacak başvuru sahiplerinden talep edilen belgelerin, Müracaatta orijinallerinin hazır bulunması gerekmektedir. Yine müracaatçının ilk pasaportu yada yeni verilmiş pasaportu ile seyahat ediyor olması durumunda, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve Pasaport şubesinden protokol yazısı alınması gerekmektedir.

ü  Konsolosluk uygulaması gereği, İlk kez Schengen Vize başvurusu yapacak başvuru sahiplerinin veya son 4 yıl içinde herhangi bir Schengen vizesi ile seyahat etmemiş başvuru sahiplerinin; müracaatta hazır bulunmaları gerekmekte olup yine bahse konu başvuru öncesi randevu alınması gerekmektedir.

ü  Beyan edilen belgeler arasında bulunan Vergi Levhasında Matrah bulunmaması ya da Zarar beyan edilmiş ise ARA Bilançonun da yukarıda ki belgeler arasında olması gerekmektedir.

ü  Anne yada babadan ayrı seyahat edecek olan 18 yaş altı çocuklar için ebeveyn Muvafakatnamesi (NOTER ONAYLI) gerekmektedir.

*** YAVUZTUR, konsolosluklar ile müracaatçı arasında aracı kurum vazifesi görmekte olup ilgili makamın başvuruyu uygun görmemesi halinde hiçbir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bazı başvurularda ilgili Konsolosluk, Müracaat sahibinin de hazır bulunmasını talep edeceği gibi EK Belgeler beyan edilmesini de isteyebilmektedirler.

Merkez ; Telefon : +90 (362) 432 54 54 Adres : 19 Mayıs Bulvarı No:35 55030 Samsun / Türkiye
Şube (Yeşilyurt AVM) ; Telefon : +90 (362) 439 30 40 Adres : Denizevleri Mah. Atatürk Bulv. No.154 / 2 Atakum / Samsun / Türkiye