1.Gün : Samsun – Çanakkale
Siz saygıdeğer misafirlerimizle acentamızın önünde buluşarak YAVUZTUR ikramları eşliğinde Çanakkale’ye gitmek üzere yola çıkıyoruz.
2.Gün : Bozcaada
Bursa – Çanakkale güzergâhını takip ederek mitolojide Tenedos adası olarak bilinen, Posedion un üflediği rüzgârların kıyılarını dantel gibi şekillendirdiği Bozcaada’ya doğru yol alıyoruz. Ezine ilçesi Geyikli iskelesine ulaşıyoruz. Buradan bineceğimiz feribotla yaklaşık yarım saat süren bir yolculuk sonrası ulaşacağımız Bozcaada’daki ilk durağımız tüm ihtişamıyla bizleri karşılayan ve Cenevizliler tarafından yaptırıldığı bilinen Bozcaada Kalesi olacak. Panoramik olarak göreceğimiz Bozcaada Kalesi’nden, yapılan anlatımlar ve çekilen fotoğraflar sonrası ayrılarak, Eski Rum Mahallesi (Cumhuriyet) ve Eski Türk Mahallesinin (Alaybey mahallesi) ara sokaklarında dolaşarak geçmiş Bozcaada yaşamının izlerini arıyoruz., Dileyen misafirlerimiz serbest zamanda Bozcaada’nın meşhur reçellerini ve kurabiyelerini alabilir aynı zamanda Bozcaada üzümlerinden üretilen şaraplarından tadabilirler. Serbest zaman sonrası, bu şirin adadan ayrılarak tekrar feribotla ulaşacağımız Geyikli iskelesinden otele doğru hareket ediyoruz. Konaklamaotelimizde.
3.Gün : Çanakkale Şehitler Abidesi - 57.Alay Şehitliği - Conk Bayırı – Gelibolu – Tabyalar
Sabah otelden ayrılıp, feribotla Eceabat’a geçiyoruz. Gelibolu Yarımdası'na varıyor ve 1914 yılında başlayan toplam 253,000 askerimizin şehit ve zayii olduğu Çanakkale Savaşının izlerini görme fırsatı bulacağız. (Tabyalar,Seyit Onbaşı Anıtı, Kilitbahir Kalesi’ni ,Alçıtepe Köyü) panoramik olarak gördükten sonra Eski hisarlık Burnu üzerinde yer alan, açılan bir proje yarışması sonucunda 37 proje arasından seçilen, Çanakkale Muharebelerinde şehit düşen tüm askerlerimizi simgeleyen ve onların anısını yaşatan Çanakkale Şehitler Abidesi’ni ziyaret ediyoruz. Ardından 57.Alay Şehitliği’ni gezip, Atatürk’ün saatinin parçalandığı, Anafartalar ovasını gözetlediği yer olan Conk Bayırını görüyoruz. Buradan otelimize doğru hareket ediyoruz. Konaklama otelimizde.
4.Gün : Assos Antik Kenti - Athena Tapınağı - Taksiyarhis Kilisesi - Şeytan Sofrası - Aşıklar Tepesi - Cunda
Sabah otelimizden ayrılıp, Assos (Behramkale’ye) hareket ediyoruz. Behramkale Köyü’ne vardıktan sonra köyün girişinde aracımızdan inip 238 metre yükseklikte andezit bir kayaç üzerine kurulmuş olan Assos Antik Kenti’nin akropolüne çıkıyoruz. Rehberimizin anlatımı eşliğinde antik dönemin İlk Dor Düzeni ile yapılmış olan Athena Tapınağı’nı görüyoruz. Rehberimizin verecek olduğu serbest zamanda köy içerisinde kentin meşhur fincanda pişen sakızlı Türk kahvesini yudumlayabilir ya da alışveriş yapabilirsiniz. Sonrasında Çamlık mevkiinde bulunan Şeytan Sofrası'na hareket ediyoruz. Burada rehberimizden Şeytan Sofrasının hikayesini dinledikten sonra fotoğraflarımızı çekip, çay-kahve içmek için mola veriyoruz. Serbest zamanımızın ardından Cunda Adasına geçiyoruz. Rum evlerinin arasından geçerek Taksiyarhis Kilisesini panoramik olarak fotoğraflayıp, Aşıklar Tepesine ulaşıyoruz. Cunda’da alacağımız serbest zamanda sakız dondurması ve lokmasını tatmanızı tavsiye ederiz. Sonrasında turumuz sonlanarak Samsun’a doğru harekete geçiyoruz.
5.Gün : Samsun
Yoldaki molalarımızın ardından sabah saatlerinde Samsun’a varış ve sizleri aldığımız noktalara bırakarak bir başka YAVUZTUR organizasyonunda buluşmak üzere vedalaşıyoruz
ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER
Otellerde 2 Gece Yarım Pansiyon Konaklama Otellerde 2 Açık Büfe Veya Set Menü Sabah Kahvaltısı Otellerde 2 Açık Büfe Veya Set Menü Akşam Yemeği Lüks Araçlar İle Ulaşım Ek Hizmet Bedelleri Çevre Gezileri Rehberlik Hizmetleri Araç İçi Bardak Su 1618 Nolu Turizm Kanununa Göre Zorunlu Seyahat Sigortası
ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER
Programda Belirtilen İlk Gün Sabah Kahvaltısı Programda Belirtilen Son Gün Akşam Yemeği Tüm Öğle Yemekleri Tüm Yemeklerde Alınan İçecekler Müze Kart (Turizm ve kültür bakanlığına bağlı müzelere girişlerde gereklidir.) Ekstra Belirtilen Tüm Organizasyonlar Tüm Özel Harcamalar Ayvalık Tekne Turu
|